40+? כך תמצאו עבודה מתאימה

אם חציתם את גיל ה-40, סביר להניח שהחששות מתרבים.

הצעירים בימינו רגילים להחליף מקומות עבודה כמו גרביים. עבור הוותיקים יותר, התהליך כשלעצמו הרבה פחות טבעי. ובכל זאת, ניתן להתנהל בצורה שקולה ולמעשה, להפוך את עניין הגיל ליתרון. כמו כן, כדאי לדעת לאילו מעסיקים לפנות ובאילו ענפים הסיכוי למצוא עבודה נמוך יותר.

הדגישו את היתרונות שהוותק והניסיון הביאו עימם

בני 40+, במיוחד כאלה שכבר עברו כמה וכמה ראיונות לא מוצלחים או שלא זומנו כלל לראיונות, עשויים לחוש מידה רבה של אי נוחות. לפעמים התחושה היא שהגיל מהווה חיסרון, אך זה לא חייב להיות המצב. ראשית, ניתן להיעזר בסדנאות לניהול קריירה.

שנית, חשוב להפוך את החיסרון, ליתרון. כשעניין הגיל עולה, אין צורך ואין טעם להתפתל. פשוט, מדגישים את היתרונות שהוותק והניסיון הביאו עימם. האם תמיד זה עובד? לא בהכרח. בהמשך נסביר עם טיפים נוספים להתברגות בעבודה.

כדאי להדגיש היטב את כברת הדרך בתפקידים קודמים. את ה"השתפשפות" בשלל מצבים. היכולת שנצברה עם הגיל להתנהל מול כל מיני טיפוסים. התמודדות שקולה גם מול אירועים בלתי צפויים. אפילו בתפקידי מכירות, שעד כה פנו לצעירים, כבר ניתן למצוא לא מעט עובדים מבוגרים יותר. במיוחד כאשר קהל היעד מחפש את תחושת הביטחון, שיש על מי לסמוך. אנשי מכירות בנדל"ן למשל, או שיווק מוצרים למבוגרים, שם יש לבעלי קילומטרז' קודם בעבודה הרבה מאוד מה להציע.

כך קו"ח נכונים יקדמו אתכם

סביר מאוד להניח שאם אתם בני 40+ כבר עבר לא מעט זמן מאז שניסחתם קורות חיים. בגדול, הכללים לא השתנו במיוחד בשנים האחרונות ובכל זאת, יש מה לעשות כדי להפוך את קורות החיים שלכם לכאלה ש"מוכרים" אתכם טוב יותר. לדוגמא, השתמשו בכלים של לין ביכלר – באתר ניתן למצוא פלטפורמה שמסייעת בכתיבת קורות החיים. לאחר מכן ניתן לשלוח מיד לכל המשרות המתאימות. 

בנוסף, דעו שאינכם חייבים לציין את גילכם. עם זאת, יתר הפרטים שכתבתם מרמזים על הגיל שלכם. תוכלו לציין את גילכם בסוף קורות החיים, כך שקודם לכן, תהיה אפשרות להתרשם מהיכולות, מהוותק ומהידע שצברתם. 

רשמו רק את הדברים שבאמת רלוונטיים למשרה הרצויה

חשוב ביותר – לא לפרט יותר מדי, לא להעמיק בכל מה – שעברתם בשוק העבודה. בקורות החיים רשמו רק את הדברים שבאמת רלוונטיים למשרה הרצויה.

 

מכתב מקדים

מומלץ להשקיע במכתב מקדים, שבו תוכלו להוסיף מידע. למשל, זה המקום לשים את הקלפים על השולחן ולהתייחס למה שמעסיק עלול לחשוש ממנו: לציין שאתם מודעים לכך שהבוס או המנהל המקצועי יהיו צעירים מכם ולהבהיר שאין בכוונתכם לנפנף בניסיון שלכם כדי להפחית מהאחרים.

כך תתכוננו לראיון העבודה

אחרי שצלחתם את שלב קורות החיים, תזומנו לראיונות עבודה. הביאו בחשבון שככל הנראה תעברו בדרך מול רכזי גיוס או השמה ומראיינים צעירים מכם. כדאי להיזהר מהנטייה להוריד מערכם של החבר'ה הצעירים שבחברות הגיוס או במחלקת משאבי האנוש. אפילו אם פוגשים במי שגילו כמחצית מגלכם, הקרינו נינוחות ושוויוניות.

ענו לשאלות שתישאלו בצורה רגועה, שקולה ותמציתית. כדאי להתכונן מראש ולדעת לענות על שאלות כמו "האם תוכל לעבוד בסביבה צעירה?" או "במה תוכל לתרום לחברה" או "ספר על תפקידים קודמים". יתכן שתישאלו מדוע עזבתם את מקום העבודה הקודם או מהן ציפיות השכר. הנושא האחרון מקשה מאוד הן על מחפשי העבודה והן על המעסיקים.

מעסיקים עשויים לחשוש מעובד מבוגר, המגיע עם ציפיות שכר לא ריאליות. זו סיבה שבגינה עשויים ארגונים להעדיף מועמדים צעירים יותר. חשוב, אם כן, להגדיר לעצמכם מהן ציפיות השכר. במידת הצורך, התאימו זאת למקובל בתחום, לא רק ביחס לניסיון שלכם אלא גם ביחס למועמדים האחרים.

מה עוד מאפיין עבודות לבני 40+?

אם נרצה לאפיין עבודות לבני 40+, בדרך כלל מדובר על משרות בארגונים שיודעים להעריך מחויבות וניסיון חיים. זהו דבר שכדאי להדגיש אותו, שכן כמעט כל מעסיק נתקל בצעירים שעזבו ממש אחרי שסיימו לרכוש ניסיון. הכללות מסוימות כמו "בהייטק מחפשים רק צעירים" עוברות שינוי אך בכל אופן, לא כדאי "ללכת עם הראש בקיר". למשל, מי שעבד כמהנדס או מנהל מוצר בחברת הייטק כמה שנים, יכול לעבור הסבה מקצועית, כזאת שתאפשר לו להשתלב בעבודה מהר יותר.
אפשרות אחרת, להשתלב כיועץ טכני או במחלקת מחשבים בענף אחר (למשל בקמעונאות).

לסיום, פנו לחברת ההשמה לין ביכלר והיחשפו למאגר משרות עשיר, גם לבני 40+ באופן מיידי.

עוד טיפים בנושא

רעיונות לשינוי קריירה

תקופות מסויימות בחיים גורמות לנו לחשב מסלול מחדש בענייני קריירה. השחיקה גוררת עמה רצון לשינוי, אך לא תמיד, לפעמים מדובר בחוסר מימוש עצמי, שיעמום או

קראו עוד »