מחפשים עבודה? ברוכים הבאים לעמוד שמרכז מידע מקיף במיוחד עבור השלב הזה.
בתוך תהליך חיפוש עבודה עולות שאלות שונות ומזדמנים מצבים שלפעמים אנחנו לא בטוחים איך נכון להתנהל בהם.
בדיוק בשביל זה אנחנו כאן.
הצוות המקצועי של לין ביכלר אסף עבורכם שאלות ותשובות, שעשויות לעזור לעבור את השלב הזה באופן מיטבי ומקצועי.

 

המלצה שלנו:

אין 100% שנכון תמיד ולכל מצב.

נסו לשמור על נימוס בסיסי וגבולות הגיוניים, תוך נקיטת עמדה אקטיבית.

במהלך הראיון רצוי לשמור על קשר עין ואף לחייך לעבר המראיינים מדי פעם, לשבת בצורה מכבדת ולא לשמוט כתפיים, להעביר את הנייד מראש למצב שקט ואף מומלץ להשאירו בתוך התיק. חשוב מאד להגיע לראיון נינוחים, להתבטא בעברית תקנית, לתת תשובות ענייניות, לחשוב בצורה יצירתית, לנסות לגרום לשיח לזרום ולא לשכוח ביציאה מהחדר להודות למראיינים על הזמן שהקדישו לך.

לין ביכלר בעצם מהווה את הגורם המקשר בין המועמדים לבין הארגונים שאליהם מנסים להתמיין. תפקידנו בלין ביכלר הוא למצוא התאמה מקסימלית בין המועמד, למשרה לארגון. אנו מלווים את המועמדים שלנו מרגע הראיון הטלפוני, דרך הפנייתם למשרות רלוונטיות, הפנייתם לראיון עבודה וכלה בקבלתם לעבודה.

לא. השירות למציאת עבודה נעשה ללא תשלום מהמועמדים. את התשלום אנו מקבלים מהארגונים הגדולים והמובילים שאנו עובדים מולם, אשר פונים אלינו על מנת שנאתר עבורם מועמדים מתאימים. מועמדים שפונים אלינו למציאת עבודה מקבלים מאיתנו הצעות עבודה, הכוונה, התאמה מקצועית, הכנה לקראת ראיון עבודה וסיוע בכל תהליך הקבלה לתפקיד בהצלחה.

מומלץ להגיע בלבוש ייצוגי, להימנע מבגדים חשופים, מקומטים, צבעים זועקים, קרעים וכדומה. מכנס כהה וחולצה מכופתרת יעשו את העבודה.

מומלץ לומר מה צפיות השכר שלך, או טווח שכר, או רף תחתון של שכר. הנתון הזה יעזור לך ולארגון להבין האם יש אפשרות להמשיך לשלב הבא בתהליך ולמנוע בזבוז זמן בתהליכים מיותרים.

ארגונים שונים אליהם אנו מגייסים, עושים שימוש במאגרי מידע, הכוללים פרטים אישיים של לקוחותיהם ועל כן יש צורך במבדקי אמינות, או היכרות עומק בראיון פרונטלי. בנוסף, הרבה פעמים משרה מוגדרת כזמנית, אך בהמשך עשוי להיפתח תקן למשרה קבועה ולכן, הארגון מבקש מראש לבצע תהליך סינון קפדני ומקיף יותר.

קורות החיים ששלחתם מגיעים ללין ביכלר. באם קיימת התאמה בין קו"ח לדרישות המשרה, רכזת גיוס מלין ביכלר תיצור עמך קשר ותציע לך את המשרה. במידה והראיון הטלפוני יצלח, נפנה אותך למשרה ונעביר את קו"ח שלך לארגון המגייס.

מומלץ לשים לב לפרטי המשרה ולדרישות המשרה וכך להגדיל את הסיכויים למציאת עבודה. אם הגורם המגייס יראה שאין התאמה בין פרופיל המשרה לקו"ח שהוגשו, סביר להניח שלא יווצר קשר. חשוב להתמקד בדרישות שלכם כמחפשי עבודה (שכר, שעות, תנאים) ולשלוח קו"ח למשרות שעונות על דרישתכם, בהתאם לפרופיל המשרה.

הדעות חלוקות, אבל לדעתנו, אין צורך לשאול למה נפסלת. הארגון המגייס מצא שאין התאמה בינך למשרה מסיבות שונות. גם להם מעמד הדחייה לא נעים ויש סבירות שהתשובה שהם יתנו לך לא תלמד אותך מאום על עצמך.

בוודאי. הקורס הוא חלק מתהליך ההכשרה שלך ועל המעסיק לשלם לך עבור שעות ההכשרה.

בהחלט. זה עשוי אף לאותת על רצינות. ניתן לשאול על אופציות קידום בעתיד, אך חשוב מאד להקפיד על הניסוח והטיימינג.

לדוגמא:

לא לשאול "תוך כמה זמן אוכל להיות המנכ"ל הבא"?

אלא, "האם ישנן אפשרויות קידום בתוך החברה" ?

אנו בלין ביכלר שמים דגש על איכות השירות ועל מהירות התגובה. למרות שאנו עושים כל שביכולתנו שהתהליך יהיה מהיר וקצר, פרק הזמן משתנה בהתאם לסוג המשרה וסוג הארגון עבורו אנו מגייסים. יש משרות שניתן להתקבל אליהן תוך יום אחד בלבד ויש משרות שהתהליך בהן ארוך יותר, בשל מבדקים שונים או מספר ראיונות.

אין פרק זמן מוגדר. פניה אליך תלויה בפרמטרים שונים כמו: האם קו"ח תואמים לפרופיל המשרה הנדרשת, האם עדיין יש תקן למשרה, האם הרכזת המגייסת פנויה לבצע ראיון טלפוני, האם יש מועמד אחר בתהליך מתקדם של קבלה למשרה וכו'.

בק אופיס- עבודה משרדית שאינה נוגעת בקהל, לדוגמא תיוקים, סריקות.

אדמינסטרציה- עבודה משרדית הכוללת קהל. לדוגמא מענה טלפוני, קבלת אורחים.

לשלוח קו"ח מעודכנים באתר שלנו (www.l-b.co.il) לפי משרה שמעניינת אותך- המערכת שלנו תעדכן את הפרטים החדשים אוטומטית.

להתקשר אלינו ולבקש לעדכן את הפרטים טלפונית (03-6019500).

לשלוח לנו מייל (cv@l-b.co.il).

קורות חיים הוא כרטיס ביקור שתפקידו לשדר מקצועיות ולתת למגייסים מידע אודותיך. מומלץ להיצמד לתבנית פורמלית, כמופיע מטה ולפרט איפה שנדרש:

  • פרטים אישיים (שם, ות.ז, תאריך לידה, מצב משפחתי, כתובת, טלפון, מייל).
  • השכלה-כולל שנים ופירוט התעודות שהתקבלו.
  • שירות צבאי-כולל שנים והגדרת התפקיד.
  • ניסיון תעסוקתי – יש לכתוב בצורה מסודרת, כאשר העבודה האחרונה שביצעת ממוקמת בחלק העליון והעבודה הראשונה ממוקמת בתחתית.
    יש לפרט בכל מקום עבודה את שנות התעסוקה בכל מקום, מה הגדרת התפקיד ומה הוא כלל. 
  • שליטה בשפות.
  • שליטה באופיס ותוכנות.
  • תרומה לקהילה, אם יש.
  • בסוף רצוי לציין ** ממליצים ימסרו לפי דרישה**
  • ניתן להוסיף תמונה ייצוגית בראש הדף.

אין צורך להתקשר לארגון. אם קורות החיים שלך רלוונטיים, הארגון יצור איתך קשר. אם לא חזרו אליך אחרי ששלחת קורות חיים, ניתן לשלוח מייל מנומס, בצירוף קו״ח.

מכירים את חוק המספרים הגדולים? התשובה טמונה שם. אם תתראיינו למספר ארגונים, תעלו את הסיכויים להתקבל לאחד מהם לפחות.
אל תשכחו שגם הארגונים מראיינים מספר מועמדים במקביל.

זה עדיין לא אומר כלום. יכול להיות שהמנהלת בחו״ל, המגייס חולה, מראיינים מועמדים נוספים או מכינים לך הצעה לשליחה במייל. עוד קצת סבלנות. במקביל – גם אין צורך להתקשר יומיים אחרי הראיון, לשאול מה קורה ולהפעיל קשרים. אם זה רלוונטי ייצרו איתך קשר.

ניתן לשאול בסוף הראיון מה המשך התהליך והאם יש צפי לתשובה (חיובית או שלילית).