אם סוקרים את מהירות העיבוד של מחשבים, מאז שנות ה-60 ועד ימינו, ניכר כי הם מתקדמים ביכולתם בקצב גידול עצום. אותה עליה ביכולת בתחום המיחשוב, מחלחלת היטב גם אל שוק העבודה. בעוד שמשרות ומקצועות מסוימים הולכים ונעלמים מהעולם (למשל, קופאים, פועלי ייצור), מקצועות אחרים צפויים לתפוס את מקומם.
קבלו הצצה אל העתיד, אלה המקצועות שיככבו סביבנו בעוד כמה שנים.
מקצוע חדש נולד, אנליסטים ומנתחי נתונים
בעל הכוח או בעל ההשפעה כבר איננו בעל המאה אלא בעל הידע. המהפכה הגדולה כיום היא מהפכת הנתונים והמידע. מאגרי המידע והנתונים שכבר נצברו נמצאים מעל ומעבר לכוח תפיסתו של האדם או אפילו מדינה, אלא אם כן מבצעים עיבוד וניתוח מסודר.
מרבית המידע שהולך ונאסף טרם הפך למאורגן. למעשה, קצב איסוף המידע גדול כל כך, שהמשימה כבירה וזאת בדיוק הסיבה שמידענים שמבוקשים מאוד בארגונים, הולכים להיות מוחלפים בישות מקצועית משופרת – אנליסטים ומנתחי נתונים. הם, ככל הנראה, יובילו בתחומים כמו בינה מלאכותית או AI, כמקצועות מבוקשים בישראל.
אלה לאו דווקא האנליסטים שמנתחים את המידע הכלכלי לצורך החלטה באילו מניות שווה להשקיע. אנליסטים ומנתחי נתונים יעזרו להבין מגמות בשיווק, בתעשייה, בבידור, באופנה ולמעשה, בכל דבר באשר הוא.
מקצועות הבריאות על שלל רובדיהם
אם חשבתם כי תפקידי הייטק נוצצים, סייבר או BIG DATA צפויים לככב לבדם בתור מקצועות מבוקשים בעולם, חשבו על תוחלת החיים ועל בני הגיל השלישי והרביעי. תוחלת החיים עולה ברציפות וכבר כיום חסרים מגוון תפקידים במוסדות רפואיים ברחבי העולם.
בין המקצועות המבוקשים בעתיד ניתן למנות שלל תפקידים ברפואה ובסיעוד. רופאים כמובן וגם אחיות סיעודיות, חוקרים של מדע הזקנה, מומחים לחקר הסרטן ומחלות כרוניות.
גם כימאים הינם כוח מקצועי עולה וכך גם בעלי מקצועות תומכים, המשפרים איכות חיים ובריאות. למשל, פסיכולוגים, פסיכותרפיסטים, מומחי רפואה משלימה, מאמנים אישיים ומאמני כושר, מרפאים בעיסוק. לכך יתלוו יועצי פנאי ואיכות חיים, שכן שעות העבודה צפויות לקטון ואילו הפנאי – לעלות.
מאפייני ומעצבי חוויית המשתמש
לצד אנשי תוכן ומפתחי אלגוריתמים, צפויים לככב המקצועות שעוסקים בשיפור וניטור חווית המשתמש. עם כל הכבוד לפיתוח אפליקציות כדוגמת נהיגה אוטונומית, כל עוד המין האנושי ישתמש במחשבים, תוכנות, מאגרי מידע, מעצבי ומאפייני חוויית משתמש, UI או UX יהיו נדרשים מאי פעם.
להתראות אנשי פרסום, שלום לאנשי הדיגיטל והניו מדיה
תקציבאות הייתה מילת מפתח חזקה בעולם הפרסום המסורתי. אבל בעוד היא מאבדת מקסמה, עולה צמד המילים המלהיב – ניו מדיה. כבר כיום, אפשר לראות בתחום זה כמה וכמה מקצועות מבוקשים בישראל 2020. למשל אנשי קידום אתרים, SEO. מנהלי קמפיינים דיגיטליים ופרסום גרילה. קופירייטרים שחיים את הקצב של הדור הצעיר. אם דפסי העיתונים זה פאסה, הרי שלעומתם, גם בעתיד יידרשו מעצבים גרפיים, עורכי תוכן ומנהלים של זירות מדיה חברתית.
אנשי ניהול ותפעול של פלטפורמות דיגיטליות ורשתות חברתיות הינם בעלי השפעה אדירה שעוד תלך ותגדל, במיוחד כאלה שיודעים לארגן אסטרטגיה וללהטט בשלל הפלטפורמות הרלוונטיות כיום וכאן כאלו שיהפכו לרלוונטיות בעתיד הקרוב.
ניהול חדשנות, פיתוח תוכנה ואפליקציות
עתידנים מעריכים כי כבר בשנים הקרובות נראה בארגונים מובילים פונקציה ניהולית בכירה שתעסוק בניהול החדשנות. זיהוי מגמות ותהליכים שיאפשרו קידום פרויקטים והגדרת יעדים התואמים את ההתקדמות המהירה, טכנולוגית ויישומית. אך לצד ניהול החדשנות, גם מקצועות ההייטק הפופולריים כיום ימשיכו להוביל קדימה. אלה מפתחי אלגוריתמים או מפתחי אפליקציות וכן גם מנהלי מוצרים או מהנדסים בתחום החומרה.
גם מהנדסי סייבר, כורי נתונים, אנשי ניהול מערכת מידע, כל אלה יובילו את הכלכלה והמשק, בארץ ובעולם.
מקצועות אינטגרטיביים
עליית השילובים: מקצועות אינטגרטיביים איש איננו יכול לדעת עד הסוף אילו עוד מקצועות מבוקשים יביא לנו העתיד. אך אם נשרטט את המגמה, נבחין בציר מאוד ברור. אם בהווה מקצועות מאופיינים בספציפיקציה, התמחות, הרי שאנו צפויים לראות הרבה יותר אינטגרציה.
כלומר, עורך דין כבר לא יוכל להיות רק משפטן. הוא יצטרך גם להביא ערך מוסף (למשל ידע במשא ומתן עסקי או גישור). מתווך נדל"ן כבר לא יוכל רק לקיים מפגש בין מוכר לקונה של דירה או נדל"ן עסקי אלא גם להביא ערך מוסף בדמות ידע בשמאות או ייזום פרויקטים. כלומר, אנשי מקצוע שהם – גם וגם – זהו העתיד.
עוד טיפים בנושא
רעיונות לשינוי קריירה
תקופות מסויימות בחיים גורמות לנו לחשב מסלול מחדש בענייני קריירה. השחיקה גוררת עמה רצון לשינוי, אך לא תמיד, לפעמים מדובר בחוסר מימוש עצמי, שיעמום או
מקצועות הייטק מבוקשים
כל ילד כבר יודע כי ההייטק הוא הקטר שמוביל את הכלכלה בישראל. החלום להשתלב בהייטק, בתפקידים טכנולוגיים, ממשיך להיות רלוונטי מתמיד, אך בהקשר זה פעמים
מקצועות טכניים מבוקשים
הביקוש לידיים עובדות, בעלי מיומנות טכנית גבוהה הולך וגדל. בישראל של 2020, מסתבר כי אין די עובדים טכניים על מנת לאייש ולמלא את מכסת הביקוש.